Tozan İlkokulu
TOZAN MAH. TOZAN KÜME EVLERİ NO 23 ARTUKLU / MARDİN

VİZYON

Tozan İlkokulu´nu verimli bir eğitim öğretim programının uygulandığı, öğrencilerinin okula isteyerek ve sevinçle geldiği, mezun olduktan sonra kendini iyi bir şekilde ifade eden, kendine güvenen, umutlu, başarılı, ülkesine faydalı bireyler olarak eğitimlerine devam ettiği, köy okullarında sık sık rastlanan eğitim eşitsizliğinin sıfır noktasına indiği bir eğitim yuvası haline getirmek.

MİSYON

Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu,hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış,çalışma ortamı,öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ilkokul olmak.

Öğretim Şekli :normal öğretim

normal öğretim

soba(odun-kömür)

Servis Bilgisi

Öğretmen servisi Tozan köyüne 1 saatte gelmektedir. Kızıltepeden öğretmen servisi geçmemektedir.

Mardin Merkeze 40 km Kızıltepe İlçesine 20 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Tozan Köyü Mardin Merkeze bağlı Kızıltepe´ye yakın Nusaybin yolunda 4 km içeride yer alan Suriye sınırında bir köydür. Köylünün bir kısmı çiftçilikle, bir kısmı nakliye işiyle, bir kısmıda Kızıltepe´de ticaretle uğraşmaktadır.

Diğer Hususlar

Tozan ilkokulu 1975 tarihinde yapılmıştır. 2017 Yılında Artuklu Belediyesi tarafından okulumuzun çevresi tellenmiş, parke taşı döşenmiş ve çocuk parkı yapılmıştır.